weranda.pl werandaweekend.pl
Przetwory z pomidorów – przepisy na przecier, ketchup, kiszone i suszone pomidory
Lubię gotować

Przetwory z pomidorów – przepisy na przecier, ketchup, kiszone i suszone pomidory

Pomidory są najsmaczniejsze tuż przed końcem lata, dlatego warto zrobić zapasy i przygotować z nich pyszne przetwory na jesień i zimę. Wypróbuj nasze przepisy na: przecier, sok, ketchup, kiszone i suszone pomidory. Dowiedz się też dlaczego pomidory są tak zdrowe!

Czytaj dalej
Kiszonki, marynaty i susze – jak przygotować przetwory na zimę?
Przepisy Country

Kiszonki, marynaty i susze – jak przygotować przetwory na zimę?

Zamykaj w słoikach – kiś, marynuj, wekuj, susz – żeby zdrowo jeść jesienią i zimą.

Czytaj dalej
Grzyby – jak je zbierać, suszyć i marynować?
Naturalnie dobre

Grzyby – jak je zbierać, suszyć i marynować?

Grzyby nie mają specjalnych wartości odżywczych, są za to niskokaloryczne, pachnące i smaczne. Jak zbierać, mrozić, suszyć i marynować grzyby, aby jak najlepiej wykorzystać ich właściwości?

Czytaj dalej

Dawniej nazywano go cebulą czarownic i przypisywano mu magiczną moc. Bo rzeczywiście potrafi zdziałać cuda.

baba wielkanocna przepis
Przepisy Country

Ciasta na święta: 5 przepisów na baby wielkanocne

Piaskowa i drożdżowa z lukrem dla miłośników tradycji, łatwa cytrynowa dla zabieganych. Oto przepisy na baby wielkanocne.

Czytaj dalej
Mazurek pomarańczowy
Lubię gotować

Mazurek pomarańczowy

Pomarańczowy mazurek to prawdziwa uczta dla zmysłów

Czytaj dalej
Na lepszą odporność: naturalne probiotyki i kiszonki – które wybrać i jak zrobić je samemu?
Zamiast karpia: wigilijny śledzik
Przepisy

Zamiast karpia: wigilijny śledzik

Jest zdrowy, smaczny, a w pewnych okolicznościach obowiązkowy – spróbujcie zrobić „śledzika” w święta

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery