co zrobić z aronii
Naturalnie dobre

Przetwory z aronii – przecier, sok, nalewka i konfitura

Aronia bywa nazywana polskim czarnym złotem – jest pyszna i bardzo zdrowa.

Czytaj dalej
jak zbierać grzyby
Naturalnie dobre

Jak zbierać, suszyć i marynować grzyby?

Grzyby nie mają specjalnych wartości odżywczych, są za to niskokaloryczne, pachnące i smaczne. Jak zbierać, mrozić, suszyć i marynować grzyby, aby jak najlepiej wykorzystać ich właściwości?

Czytaj dalej
najlepszy miód
Naturalnie dobre

Poznaj rodzaje miodu i wybierz dla siebie najlepszy

Jeśli zjesz codziennie przez miesiąc przynajmniej jedną łyżkę miodu, zwiększy się twoja odporność, nabierzesz sił, lepiej będzie pracować serce i poprawi się praca jelit.

Czytaj dalej
przepis na babkę wielkanocną
Przepisy Country

Ciasta na święta: 5 przepisów na baby wielkanocne

Nie ma Wielkanocy bez baby. Oto nasze sprawdzone przepisy na baby wielkanocne.

Czytaj dalej
co na stół wielkanocny
Eko życie

Co na stół wielkanocny? Kalendarz przygotowań dzień po dniu

Planujemy, kiedy nastawić zakwas na żur wielkanocny, a kiedy wysiać rzeżuchę.

Czytaj dalej
przepisy świąteczne
Przepisy Country

Przepisy na Boże Narodzenie: zupy, ciasta, sałatki i śledzie

W tym roku wypróbujcie 12 sprawdzonych, tradycyjnych i nowoczesnych, przepisów na świąteczne dania.

Czytaj dalej
Przetwory z pomidorów – przepisy na przecier, ketchup, kiszone i suszone pomidory
Lubię gotować

Przetwory z pomidorów – przepisy na przecier, ketchup, kiszone i suszone pomidory

Pomidory są najsmaczniejsze tuż przed końcem lata, dlatego warto zrobić zapasy i przygotować z nich pyszne przetwory na jesień i zimę. Wypróbuj nasze przepisy na: przecier, sok, ketchup, kiszone i suszone pomidory. Dowiedz się też dlaczego pomidory są tak zdrowe!

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery