przepisy na grilla
Przepisy Country

Coś więcej niż karkówka i kiełbaski: przepisy na aromatyczne ryby, mięsa i owoce z grilla

Sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty! Najwyższy czas wrzucić na ruszt ryby, mięsa, a nawet owoce. Podajmy je z lekkimi cytrusowymi sosami i ziołami, które chłodzą w upały i dodają daniom lekkości

Czytaj dalej
Warzywa z grilla
Przepisy Country

Warzywa na ruszt! Przepisy na lekkie i zdrowe dania z grillowanymi warzywami idealne na majówkę

Grillowanie to nasze ulubione zajęcie ogrodowe – od pierwszych cieplejszych dni kwietnia, aż do późnej jesieni. Zamiast tradycyjnych kiełbas, boczków i innych tłustych mięs, spróbujcie nowych smaków. Bo grillować można dosłownie wszystko – a zwłaszcza warzywa, grzyby i... owoce! Podpowiadamy przepisy na pyszne i lżejsze dania z grilla.

Czytaj dalej
reklama
świąteczne serniki – przepisy na ciasta wielkanocne
Przepisy Country

Świąteczne serniki – 5 przepisów na ciasta wielkanocne dla każdego, także wegan. Który wybierasz?

To nie będzie łatwy wybór. Śmietankowy z wanilią i migdałami oraz polewą mango czy czekoladowy z solonym karmelem? Orzechowy z 3 serów, polany białą i mleczna czekoladą, a może owocowy z jogurtu albo ten w wersji wegańskiej? Stop. Bierzemy wszystkie! 

Czytaj dalej

Ciasta na święta: 5 przepisów na pyszne baby wielkanocne

Nie ma Wielkanocy bez baby. Oto nasze sprawdzone przepisy na baby wielkanocne.

Sałatka śledziowa
Lubię gotować

Sałatka śledziowa

Wyborną sałatkę śledziową podajemy z grzankami i kwaśną śmietaną

Czytaj dalej
Orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem

Orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem

Lemoniada z rabarbarem, truskawkami i lawendą Składniki na lemoniadę: • szklanka pokrojonego rabarbaru • 2 garści truskawek • pół łyżeczki suszonej lawendy • cytryna • pół szklanki cukru • laska wanilii • 5 szklanek wody Przygotowanie lemoniady z rabarbarem: Cukier wsyp do rondla razem z rabarbarem, truskawkami, lawendą i skórką startą z cytryny

Czytaj dalej
Przepisy na ciasteczka na Boże Narodzenie
Ciasta i desery

Przepisy na ciasteczka na Boże Narodzenie

Ciasteczka na przekąskę dla dzieciaków, dla niespodziewanych gości albo do dekoracji choinki

Czytaj dalej
jak zbierać grzyby
Naturalnie dobre

Jak suszyć i marynować grzyby? Podpowiada Łukasz Skop i dzieli się przepisami na marynowane i kiszone grzyby

Grzyby są niskokaloryczne, pachnące i do tego bardzo smaczne. Wiedząc jak się z nimi obchodzić można wydobyć z nich wielowymiarowy aromat. Jak zbierać, mrozić, suszyć i marynować grzyby, aby jak najlepiej wykorzystać ich smak i właściwości?

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery