
Rabarbarowy koktajl dla dorosłych
Kwaskowaty rabarbar doskonale sprawdzi się w orzeźwiającym, słonecznie wiosennym drinku
Czytaj dalej
Ptasie Radio Brzozów – wegańska kuchnia i śpiew ptaków na dzień dobry
To będzie historia o tym, jak para wytatuowanych pasjonatów założyła wegańską agroturystykę w podkarpackim miasteczku. I o śpiewie ptaków za oknem.
Czytaj dalej
Idealne na zimę, rozgrzewające dania z kurkumą. Sprawdź przepisy na wegańską zupę, makaron stir-fry, sałatkę i zapiekankę
Złoty proszek na rozgrzewkę! Kurkuma pasuje do sałatki, zupy, zapiekanki i deseru. Sama lekko cierpka, podkreśla smak mięsa i łagodzi zapach ryb. A do tego jest bardzo zdrowa!
Czytaj dalej
Słodki prezent pod choinkę: przepisy na domowe pralinki. Są pyszne i... śliczne!
Chrupią w nich orzechy, pachną śliwki i pomarańcze. W jednych gorzka czekolada miesza się z chili, w innych – biała z kwaśną limonką. Podaruj bliskim słodkie prezenty, takie od serca.

Najlepsze przepisy na dania z jabłek. Zupa krem, racuchy z jabłkami, szarlotka, schab z chutneyem i dżem z jabłek
Podobno jedno jabłko dziennie wystarczy, żeby długo zachować zdrowie. Ale niekoniecznie musisz chrupać je surowe. Wypróbuj nasze proste i pyszne przepisy na zupę krem, schab z jabłkowym chutneyem, szarlotkę crumble i dżem z jabłek!
Czytaj dalej
Idziemy na jagody! Przepisy na jagodzianki, sernik, frużelinę i owocowe masło
Borówka, jagoda czarna, czernica – nie tylko cenny lek, ale i wspaniały owoc. Teraz najświeższy i najpyszniejszy w deserach... Warto wykorzystać go nie tylko do klasycznych jagodzianek!
Czytaj dalej
Coś więcej niż karkówka i kiełbaski: przepisy na aromatyczne ryby, mięsa i owoce z grilla
Sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty! Najwyższy czas wrzucić na ruszt ryby, mięsa, a nawet owoce. Podajmy je z lekkimi cytrusowymi sosami i ziołami, które chłodzą w upały i dodają daniom lekkości
Czytaj dalej
Dorsz ze szpinakowym pesto
Dorsz ze szpinakowym pesto, kaparami i nutką chili
Czytaj dalej