
Coś więcej niż karkówka i kiełbaski: przepisy na aromatyczne ryby, mięsa i owoce z grilla
Sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty! Najwyższy czas wrzucić na ruszt ryby, mięsa, a nawet owoce. Podajmy je z lekkimi cytrusowymi sosami i ziołami, które chłodzą w upały i dodają daniom lekkości
Czytaj dalej
Warzywa na ruszt! Przepisy na lekkie i zdrowe dania z grillowanymi warzywami idealne na majówkę
Grillowanie to nasze ulubione zajęcie ogrodowe – od pierwszych cieplejszych dni kwietnia, aż do późnej jesieni. Zamiast tradycyjnych kiełbas, boczków i innych tłustych mięs, spróbujcie nowych smaków. Bo grillować można dosłownie wszystko – a zwłaszcza warzywa, grzyby i... owoce! Podpowiadamy przepisy na pyszne i lżejsze dania z grilla.
Czytaj dalej
Świąteczne serniki – 5 przepisów na ciasta wielkanocne dla każdego, także wegan. Który wybierasz?
To nie będzie łatwy wybór. Śmietankowy z wanilią i migdałami oraz polewą mango czy czekoladowy z solonym karmelem? Orzechowy z 3 serów, polany białą i mleczna czekoladą, a może owocowy z jogurtu albo ten w wersji wegańskiej? Stop. Bierzemy wszystkie!
Czytaj dalej
Ciasta na święta: 5 przepisów na pyszne baby wielkanocne
Nie ma Wielkanocy bez baby. Oto nasze sprawdzone przepisy na baby wielkanocne.

Sałatka śledziowa
Wyborną sałatkę śledziową podajemy z grzankami i kwaśną śmietaną
Czytaj dalej
Orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem
Lemoniada z rabarbarem, truskawkami i lawendą Składniki na lemoniadę: • szklanka pokrojonego rabarbaru • 2 garści truskawek • pół łyżeczki suszonej lawendy • cytryna • pół szklanki cukru • laska wanilii • 5 szklanek wody Przygotowanie lemoniady z rabarbarem: Cukier wsyp do rondla razem z rabarbarem, truskawkami, lawendą i skórką startą z cytryny
Czytaj dalej
Przepisy na ciasteczka na Boże Narodzenie
Ciasteczka na przekąskę dla dzieciaków, dla niespodziewanych gości albo do dekoracji choinki
Czytaj dalej
Jak suszyć i marynować grzyby? Podpowiada Łukasz Skop i dzieli się przepisami na marynowane i kiszone grzyby
Grzyby są niskokaloryczne, pachnące i do tego bardzo smaczne. Wiedząc jak się z nimi obchodzić można wydobyć z nich wielowymiarowy aromat. Jak zbierać, mrozić, suszyć i marynować grzyby, aby jak najlepiej wykorzystać ich smak i właściwości?
Czytaj dalej