przepisy na dania z kalafiorem
Naturalnie dobre

Smażony, gotowany, a może w sałatce? 5 idealnych na lato przepisów z kalafiorem

Choć w sklepach widać go cały rok, to teraz jest na niego najlepszy czas. Z fioletowych, zielonych i białych różyczek kalafiora wyczarujesz nie tylko zupę czy sałatkę, ale też ciasta, przekąski i pasty do chleba.

Czytaj dalej
Czosnek niedźwiedzi - zdrowy i aromatyczny. Przepisy na zupę krem, pieczone rożki, pesto i omlet
Naturalnie dobre

Czosnek niedźwiedzi - zdrowy i aromatyczny. Przepisy na zupę krem, pieczone rożki, pesto i omlet

Jest naszą pierwszą nowalijką. Poszukaj go w lesie. Ma liście podobne do konwalii i kwiaty jak białe gwiazdki. Pachnie i smakuje czosnkowo. Podpowiadamy, jak w pyszny sposób wykorzystać go w kuchni!

Czytaj dalej
Labneh - prosty i pyszny ser z jogurtu. Jak przygotować go w domu i z czym go podać?

Labneh - prosty i pyszny ser z jogurtu. Jak przygotować go w domu i z czym go podać?

Lubicie gęsty jogurt, nazywany u nas greckim? To nic innego jak nie do końca odsączony labneh

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej

Wszystko o sałacie w kuchni: odmiany, właściwości, uprawa

Dobremu ogrodnikowi zapas sałaty nie kończy się o żadnej porze roku! Poznaj jej najsmakowitsze odmiany i dowiedz się, co zrobić, by rosła piękna i zdrowa.

Jak zdrowo łączyć produkty na talerzu?
Naturalnie dobre

Jak zdrowo łączyć produkty na talerzu?

Czy wiesz, że mięsa nie powinno się popijać winem, ciasta drożdżowego herbatą, a ogórka jeść z pomidorem? Nawet najzdrowsze produkty źle zestawione mogą się stać bezwartościowe

Czytaj dalej
Jaglanka dobra na wszystko
Naturalnie dobre

Jaglanka dobra na wszystko

­Jeśli czujesz, że coś leży ci na wątrobie, ciągle chce ci się spać i wszystko cię wkurza, zrób sobie jaglany detoks – radzi dietetyk Marek Zaremba

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej
czy jajka są zdrowe
Eko życie

Ile, jak często i po co? Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o jajkach

O wielkanocnym daniu numer jeden opowiada profesor Tadeusz Trziszka z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, zwany naczelnym jajologiem kraju.

Czytaj dalej
Superfoods po polsku. 5 produktów, które podkręcą twoją dietę na wiosnę
Naturalnie dobre

Superfoods po polsku. 5 produktów, które podkręcą twoją dietę na wiosnę

Cudze chwalicie, swego nie znacie. Aby podnieść odporność, nie trzeba jeść jagód goji. Polskie żurawina i jarmuż są lepsze!

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery