Malinowe trifle w szklankach – najprostszy deser, który wygląda jak z kawiarni
Trudność:
Bardzo łatwe
Czas przygotowania:
10 minut
Składnik:
Owoce
, Zboża
, Nabiał
Dieta:
Ogólna
, Wegetariańska
Danie:
Deser
, Na przyjęcie
, Dla dzieci

WEŹ:
• garść granoli lub pokruszonych ciasteczek
• 150 ml śmietanki kremówki
• 2 łyżki cukru waniliowego
• 75 g mascarpone
• 75 g jogurtu greckiego
• 1 łyżkę cukru
• 200 g malin (część do dekoracji)
• listki mięty
Zrób tak:
Ubij śmietankę z cukrem waniliowym. Wymieszaj mascarpone i jogurt z cukrem, dodaj bitą śmietanę i połącz na gładki krem.
Na dno szklanek wsyp granolę. Ułóż warstwę kremu, następnie maliny, potem kolejną porcję kremu.
Powtarzaj warstwy aż do wypełnienia szklanek.
Wierzch udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
tekst: redakcja
zdjęcia: shutterstock