Wybierz jedną z kategorii

Regionalne przysmaki

Jak wybrać bakalie? A jak mąkę? Jak nie dać się oszukać na cukrze? Podpowiadamy jak kupować zdrowe składniki do świątecznych przepisów
Regionalne przysmaki

Jak wybrać bakalie? A jak mąkę? Jak nie dać się oszukać na cukrze? Podpowiadamy jak kupować zdrowe składniki do świątecznych przepisów

Zdrowe przepisy wigilijne, czyli jakie? Przygotowane na bazie najlepszych składników. Sprawdź, jak nie dać się oszukać.

Czytaj dalej
kulinarne podróże
Regionalne przysmaki

„Kulinarne Podróże” – smaki świata w Twojej kuchni

„Kulinarne Podróże” to seria wideo, która łączy pasję do gotowania i podróży, zabierając widzów w smakowitą podróż po kuchniach świata.

Czytaj dalej
reklama
przepisy babci
Regionalne przysmaki

Przepisy babci na zupę ogórkową, grzybki w occie i nie tylko - ulubione dania, do których zawsze warto powrócić.

Każdy z nas ma ten jeden przepis babci, który budzi wyjątkowy sentyment. Kluski śląskie z sosem, kotlet schabowy, rosół albo sernik. Te dania nie tylko smakują wyśmienicie, ale także przywołują wspomnienia rodzinnych obiadów.

Czytaj dalej

Makaron z truskawkami – ulubione danie Igi Świątek i smak dzieciństwa w jednym

Sprawdź, dlaczego to letnie danie podbija serca i brzuchy Polaków od pokoleń!

przepis na chłodnik
Regionalne przysmaki

Pora na chłodnik! Z czego zrobić letnią zupę?

Chłodnik to jedno z tych dań, które w upalne dni staje się pierwszym wyborem. Oto krótki przegląd najciekawszych składników, które warto wykorzystać w chłodniku.

Czytaj dalej
Bractwo Wędrownych Pasieczników
Regionalne przysmaki

Poznajcie pszczelarzy, którzy wożą pszczoły tam, gdzie kwitną lipy albo nawłoć, aby robiły gatunkowy miód. A do tego grają im na skrzypcach

Swoją pasiekę wożą po całej Warmii i Mazurach, a czasem nawet pod zachodnią granicę. Po co? Żeby pszczoły robiły gatunkowy miód z różnych roślin: rzepakowy, faceliowy, z nostrzyka, gryczany i z nawłoci. Wyróżnia ich też, że swoim pszczołom grają na instrumentach, bo Maciek i Marek poznali się lata temu w Podróżnym Kolektywie Skrzypcowym, dzięki muzyce tradycyjnej.

Czytaj dalej
domowe kiszonki
Regionalne przysmaki

Kiszonki bez tajemnic. Poznaj właściwości, metody kiszenia i przepisy na domowe kiszonki

Pod koniec lata stragany na targowiskach kuszą kolorami i zapachami. Warto to wykorzystać i przygotować sobie słoiki z domowymi kiszonkami, które są nie tylko pyszne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia.

Czytaj dalej
miód prezent na walentynki
Regionalne przysmaki

Przez żołądek do serca! Słodki pomysł na prezent na walentynki

Miłość malinowa czy z czarną porzeczką? Oto pomysł na zdrowy, słodki walentynkowy podarunek.

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery