reklama
Przegrzebki ze szparagami
Weranda Country nr 6/2015

Przegrzebki ze szparagami

Kiedy przychodzą upalne dni, lepiej zagadać się z przyjaciółmi przy stole, niż męczyć godzinami w kuchni

Czytaj dalej
Szczaw z fasolką
Weranda Country nr 6/2015

Szczaw z fasolką

Kiedy przychodzą upalne dni, lepiej zgadać się z przyjaciółmi przy stole, niż męczyć godzinami w kuchni

Czytaj dalej
Malinowy camembert z winogronami
Weranda Country nr 6/2015

Malinowy camembert z winogronami

Malinowy camembert z winogronami Składniki Weź: •2 główki cykorii •główkę radicchio •2 krążki sera camembert •3 garście ciemnych winogron •duże jabłko •4 łyżki oliwy •2 łyżeczki czerwonego octu winnego •garstkę malin •łyżkę soku z cytryny •sól •świeżo zmielony pieprz Przygotowanie sałatki Liście radicchio i cykorii porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z połówkami winogron i jabłkiem pokrojonym w plasterki

Czytaj dalej
reklama
Patronka Polski
Weranda Country nr 6/2015

Patronka Polski

Historia stópki królowej Niewielkie wyżłobienia na kamieniach nazywa się „stopką królowej Jadwigi”

Czytaj dalej
Kuku na muniu
Weranda Country nr 6/2015

Kuku na muniu

Powiedzenie kuku na muniu - co oznacza? Co znaczy powiedzenie: kuku na muniu – wiadomo

Czytaj dalej
Polskie Ludowe Instrumenty Muzyczne
Weranda Country nr 6/2015

Polskie Ludowe Instrumenty Muzyczne

Suka, złóbcoki, mazanki, kozioł biały, burczybas, heligonka – warto przypomnieć sobie te nazwy

Czytaj dalej
Wenus z Jowiszem
Weranda Country nr 6/2015

Wenus z Jowiszem

Wenus i Jowisz, najjaśniejsze planety nieba, 30 czerwca znajdą się wyjątkowo blisko siebie

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery