Słodko-kwaśny deser z porzeczkami

WEŹ:
- masło orzechowe
- biszkopty kocie języczki
- serek mascarpone
- gęsty jogurt
- 2 łyżki cukru pudru
- 1-2 łyżki soku z limonki
- łyżkę startej skórki z limonki
- porzeczki i agrest
PRZYGOTOWANIE:
Zmiksuj serek mascarpone z jogurtem, podziel na połowę, a potem jedną część utrzyj z masłem orzechowym, a drugą z cukrem, sokiem i skórką z limonki. Układaj w pucharkach warstwami najpierw masę orzechową, na niej pokruszone (ale nie za bardzo) biszkopty, a na koniec – kwaskowatą masę limonkową. Wstaw deser do lodówki na kilka godzin, podawaj udekorowany porzeczkami i agrestem lub innymi orzeźwiającymi w smaku owocami.
Przepis: Joanna Halena
Zdjęcia: Shutterstock