WEŹ:

  • masło orzechowe
  • biszkopty kocie języczki
  • serek mascarpone
  • gęsty jogurt
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1-2 łyżki soku z limonki
  • łyżkę startej skórki z limonki
  • porzeczki i agrest

PRZYGOTOWANIE:

Zmiksuj serek mascarpone z jogurtem, podziel na połowę, a potem jedną część utrzyj z masłem orzechowym, a drugą z cukrem, sokiem i skórką z limonki. Układaj w pucharkach warstwami najpierw masę orzechową, na niej pokruszone (ale nie za bardzo) biszkopty, a na koniec – kwaskowatą masę limonkową. Wstaw deser do lodówki na kilka godzin, podawaj udekorowany porzeczkami i agrestem lub innymi orzeźwiającymi w smaku owocami.

Przepis: Joanna Halena
Zdjęcia: Shutterstock

Zobacz również