
„Kulinarne Podróże” – smaki świata w Twojej kuchni
„Kulinarne Podróże” to seria wideo, która łączy pasję do gotowania i podróży, zabierając widzów w smakowitą podróż po kuchniach świata.
Czytaj dalej
Przepisy babci na zupę ogórkową, grzybki w occie i nie tylko - ulubione dania, do których zawsze warto powrócić.
Każdy z nas ma ten jeden przepis babci, który budzi wyjątkowy sentyment. Kluski śląskie z sosem, kotlet schabowy, rosół albo sernik. Te dania nie tylko smakują wyśmienicie, ale także przywołują wspomnienia rodzinnych obiadów.
Czytaj dalej
Makaron z truskawkami – ulubione danie Igi Świątek i smak dzieciństwa w jednym
Sprawdź, dlaczego to letnie danie podbija serca i brzuchy Polaków od pokoleń!
Czytaj dalej
Pora na chłodnik! Z czego zrobić letnią zupę?
Chłodnik to jedno z tych dań, które w upalne dni staje się pierwszym wyborem. Oto krótki przegląd najciekawszych składników, które warto wykorzystać w chłodniku.

Poznajcie pszczelarzy, którzy wożą pszczoły tam, gdzie kwitną lipy albo nawłoć, aby robiły gatunkowy miód. A do tego grają im na skrzypcach
Swoją pasiekę wożą po całej Warmii i Mazurach, a czasem nawet pod zachodnią granicę. Po co? Żeby pszczoły robiły gatunkowy miód z różnych roślin: rzepakowy, faceliowy, z nostrzyka, gryczany i z nawłoci. Wyróżnia ich też, że swoim pszczołom grają na instrumentach, bo Maciek i Marek poznali się lata temu w Podróżnym Kolektywie Skrzypcowym, dzięki muzyce tradycyjnej.
Czytaj dalej
Kiszonki bez tajemnic. Poznaj właściwości, metody kiszenia i przepisy na domowe kiszonki
Pod koniec lata stragany na targowiskach kuszą kolorami i zapachami. Warto to wykorzystać i przygotować sobie słoiki z domowymi kiszonkami, które są nie tylko pyszne, ale też wyjątkowo korzystne dla zdrowia.
Czytaj dalej
Przez żołądek do serca! Słodki pomysł na prezent na walentynki
Miłość malinowa czy z czarną porzeczką? Oto pomysł na zdrowy, słodki walentynkowy podarunek.
Czytaj dalej
Kwiaty ponownie zagoszczą na talerzach! W lipcu odbędzie się 9 Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych.
Tegoroczna edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 13-14 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy.
Czytaj dalej