Dlaczego warto wybrać się na Jubileuszowe X Europejskie Targi Produktów Regionalnych? Przekona Was bogata oferta produktów wędliniarskich, mleczarskich, owocowo-warzywnych, wyrobów cukierniczych, napojów, w tym wina, piwa, nalewek z Polski i zagranicy, ludowa muzyka oraz bogactwo rękodzieła. Zapraszamy do Zakopanego od 11 do 15 sierpinia!
Targi skierowane są zarówno do profesjonalnych odbiorców, jak i wszystkich tych, którzy lubią gotować, szukają kulinarnych inspiracji i chcą spotkać się z autorytetami sztuki kulinarnej. Prezentacje, przedstawiane przez kucharzy ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Koła Gospodyń Wiejskich, kucharzy z rekomendowanych karczm podhalańskich oraz zaprzyjaźnionych przedstawicieli miast i powiatów, cieszą się co roku ogromnym uznaniem. Europejskie Targi Produktów Regionalnych są wydarzeniem realizowanym z myślą o przedstawicielach branży producentów żywności certyfikowanej.
Miejsce Targowe tętni muzyką ludową, zachwyca wyrobami rękodzielniczymi, degustacją potraw. W „Zarembku Tradycji” dowiemy się, jak wytwarza się sukno, jakie tajemnice i skarby ukryte są w Tatrzańskim Parku Narodowym, poznamy także historię i tradycje Podhala. To unikalne miejsce, w którym możliwość spotkań z twórcami ludowymi przybliża proces tworzenia.
Podczas trwania Targów odbywają się liczne konkursy, między innymi:
- na Najlepszy Produkt Spożywczy,
- na Najlepszy Oscypek,
- na Najładniejsze Stoisko.
Koniecznie zobaczcie relację z poprzednich targów w galerii zdjęć na górze.
Zdjęcia: Kronos Media