Wielkanocna baba
Weranda Country nr 3/2011

Wielkanocna baba

Weź: •pół kilo mąki pszennej •50 g drożdży •szklankę mleka •¾ szklanki cukru •3 jajka •5 żółtek •3 łyżki masła •cukier waniliowy •dżem brzoskwiniowy (lub inny ulubiony) •garść rodzynek •posiekaną skórkę z pomarańczy •olejek migdałowy •sól •tłuszcz do formy •cukier puder do posypania 1

Czytaj dalej
Pyszna majówka
Przepisy Country

Pyszna majówka

Wybierasz się na piknik z rodziną lub z przyjaciółmi? Przygotuj coś, co podbije podniebienie  najbardziej wybrednego degustatora

Czytaj dalej
reklama
Sesja jogi nad jeziorem
Weranda Country nr 3/2011

Sesja jogi nad jeziorem

Projekt tego miejsca Agnieszka nosiła w sobie od dawna

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej

Majowe konwalie

Choć pachną tak bosko, nie zrywaj ich w lesie – konwalie są pod ochroną! Za to koniecznie zasadź je w swoim ogrodzie – to rośliny niewymagające, które chętnie i szybko rozrosną się w cienistym zakątku, np

Spacer po ogrodzie
Weranda Country nr 3/2011

Spacer po ogrodzie

Drewniane kołki, kocie łby, a może stare cegły czy zwykła kora? Ścieżki w ogrodzie mogą być naprawdę piękne

Czytaj dalej
Sady w kwiatach
Weranda Country nr 3/2011

Sady w kwiatach

Kwitnące sady dają radość zmysłom, dlatego co roku czekamy na ten czarujący spektakl

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej
Uroda warzyw
Weranda Country nr 3/2011

Uroda warzyw

Zauważyłam, że w wielu ogrodach pokazowych zwiedzający bardzo chętnie kierują się do warzywnika

Czytaj dalej
Rozmowa z drewnem
Weranda Country nr 3/2011

Rozmowa z drewnem

Jak wieść gminna niesie, drewniany pień jest całkowicie głuchy

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery