Placuszki marchewkowe z fetą
Trudność:
Łatwe
Czas przygotowania:
30 minut
Składnik:
Warzywa
, Zboża
, Nabiał
Dieta:
Ogólna
Danie:
Danie główne
, Przekąski
Pyszne placki z marchewki, które możesz przygotować przez okrągły rok.
Składniki:
•1/4 kilograma marchwi
•2 jajka
•8 łyżek maki
•1/2 łyżeczki kurkumy
•1/2 łyżeczki mielonego chili
•2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
•1/2 łyżeczki mielonej kolendry
•cebula
•100 gram fety
•sól
•pieprz
•olej
Sposób przygotowania:
Jajka roztrzep, wymieszaj z 4 łyżkami wody i mąką. Cebulę posiekaj drobno, marchewki zetrzyj na tarce i wmieszaj do masy razem z przyprawami i pokruszoną fetą. Uformuj małe placuszki, smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Przepis: Matylda Rosłaniec