Oto przepis naszej wiernej czytelniczki na mazurek wielkanocny, do którego przyozdobienia wykorzystała szablon z marcowego wydania Weranda Country.
SKŁADNIKI:
3 białka
150 g orzechów włoskich, wyłuskanych
150 g oleju kokosowego ( zamiast oleju możemy również użyć margaryny do pieczenia )
60 g cukru pudru
70 g mąki pszennej
Sposób Przygotowania:
1) Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC
2) Orzechy rozdrobnić ( najlepiej blenderem ), przełożyć do osobnego naczynia
3) Białka z jajek ubić na sztywną pianę
4) W osobnym naczyniu utrzeć mikserem olej kokosowy z cukrem
5) Do utartej masy, dodać przygotowaną wcześniej pianę z białek, mąkę i orzechy - całość wymieszać na małych obrotach
6) Całość przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia - ja użyłam tortownicy
7) Piec 30 min
8) Całość posypać cukrem pudrem, następnie przyłożyć wybrany szablon i oprószyć kakao
Przepis pochodzi z bloga: www.fitness-cook-madame.pl / www.facebook.com/fitnesscookmadame