reklama

Znane i lubiane przepyszne jabłka w cieście to smaczna przekąska nie tylko dla najmłodszych!

Składniki:

•1-1½ opakowania ciasta francuskiego
•3 jabłka
•2 łyżki brązowego cukru
•2 łyżki miodu
•garść suszonych owoców:żurawiny, daktyli, rodzynek
•pół łyżeczki cynamonu
•szczypta gałki muszkatołowej
•łyżka soku z cytryny
•masło

Sposób przygotowania:

Jabłka przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Ciasto podziel na równe kwadraty. Wyłóż nim wysmarowane masłem foremki. Obtocz jabłka w miodzie z cukrem i przyprawami. Ułóż na cieście. Posyp grubo posiekanymi suszonymi owocami i piecz 25-30 minut w 180ºC.
Przepis: Matylda Rosłaniec
Fot: STOCKFOOD/FREE
reklama

Zobacz również