Pomidory w słodkim sosie miso
Trudność:
Bardzo łatwe
Czas przygotowania:
10 minut
Składnik:
Warzywa
Dieta:
Ogólna
, Wegetariańska
Danie:
Przekąski

Dojrzałe pomidory w słodkim sosie... Tak smakuje lato!!
• różne odmiany kolorowych pomidorów:
bawole serca, malinowe, paprykowe, koktajlowe, kumato, żółte, tygrysie, ...
• garść orzechów laskowych
na sos:
• łyżeczkę pasty miso
• łyżeczkę musztardy dijon
• łyżeczkę miodu
• 4 łyżki wody
• 4 łyżki oliwy
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, pozostałe w plastry. Ułóż je warstwami. Wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Upraż i posiekaj orzechy, posyp nimi pomidory. Możesz również dodać swoje ulubione zioła.
przepis i stylizacja: Maria Przybyszewska
zdjęcie: Rafał Meszka
zdjęcie: Rafał Meszka