Pomidory w słodkim sosie miso

Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania: 10 minut Składnik: Warzywa Dieta: Ogólna , Wegetariańska Danie: Przekąski

Dojrzałe pomidory w słodkim sosie... Tak smakuje lato!!

• różne odmiany kolorowych pomidorów:
bawole serca, malinowe, paprykowe, koktajlowe, kumato, żółte, tygrysie, ... 
• garść orzechów laskowych


na sos:
• łyżeczkę pasty miso
• łyżeczkę musztardy dijon
• łyżeczkę miodu
• 4 łyżki wody
• 4 łyżki oliwy

Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, pozostałe w plastry. Ułóż je warstwami. Wymieszaj składniki sosu i polej nim sałatkę. Upraż i posiekaj orzechy, posyp nimi pomidory. Możesz również dodać swoje ulubione zioła. 
 

przepis i stylizacja: Maria Przybyszewska  
zdjęcie: Rafał Meszka