Jesienna sałatka z orzechami włoskimi i borowikami

Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania: 15 minut Składnik: Warzywa , Grzyby Dieta: Ogólna Danie: Przekąski

Przepis na szybką sałatkę z orzechami włoskimi i borowikami.

Przygotuj:

• 4 garści różnych sałat • garść orzechów włoskich
 • 2 miękkie gruszki • 3 borowiki
• 3 łyżki oleju z orzechów włoskich albo oliwy
• łyżkę czerwonego octu winnego • sól • pieprz

Grzyby pokrój na cienkie plasterki, gruszki w ósemki. Orzechy upraż na suchej patelni i grubo posiekaj. Olej wymieszaj z octem, dopraw solą i pieprzem. Sałatę wymieszaj z grzybami i gruszkami, polej sosem i posyp orzechami.

Tekst: Matylda Rosłaniec

Zdjęcia: Frédéric Vasseur/CÔté Maison/East News