Jesienna sałatka z orzechami włoskimi i borowikami
Trudność:
Bardzo łatwe
Czas przygotowania:
15 minut
Składnik:
Warzywa
, Grzyby
Dieta:
Ogólna
Danie:
Przekąski

Przepis na szybką sałatkę z orzechami włoskimi i borowikami.
Przygotuj:
• 4 garści różnych sałat • garść orzechów włoskich
• 2 miękkie gruszki • 3 borowiki
• 3 łyżki oleju z orzechów włoskich albo oliwy
• łyżkę czerwonego octu winnego • sól • pieprz
Grzyby pokrój na cienkie plasterki, gruszki w ósemki. Orzechy upraż na suchej patelni i grubo posiekaj. Olej wymieszaj z octem, dopraw solą i pieprzem. Sałatę wymieszaj z grzybami i gruszkami, polej sosem i posyp orzechami.
Tekst: Matylda Rosłaniec
Zdjęcia: Frédéric Vasseur/CÔté Maison/East News