Torcik czekoladowy

Idealny na deser pyszny tort z kremem. Migdały, mango, czekolada...niebo w gębie!
Składniki:
•2 szklanki mielonych migdałów
•¾ szklanki cukru
•2 jajka
•3 łyżki kakao
•łyżkę oleju
•łyżkę masła
•mango
na mus:
•2 tabliczki mlecznej czekolady
•1½ szklanki śmietany kremówki
•2 żółtka
•2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Utrzyj migdały z cukrem, dodając kolejno jajka, olej i kakao. Wyłóż na tortownicę wysmarowaną masłem. Piecz 20 minut w 175ºC. Czekoladę
rozpuść i ostudź, dodaj żółtka utarte z cukrem pudrem. Śmietanę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do czekolady. Kawałki obranego mango ułóż na upieczonym spodzie. Zalej masą
czekoladową i schładzaj przez kilka godzin,
a najlepiej całą noc. Przed podaniem udekoruj.
PRZEPIS: Matylda Rosłaniec, Sanna Fyring Liedgren/House of Pictures
Zdjęcia: Anna Kern/House of Pictures