Jak zrobić ser panir?
PANIR wygląda trochę jak nasz twaróg, ale w smaku podobny jest do włoskiej ricotty – kremowy i delikatny
Czytaj dalejDom pasujący do krajobrazu
Nie stawiaj góralskiej chaty nad morzem
Czytaj dalejDom pachnący chlebem
Żeby trafić do Zosi, do Nagórza, trzeba skręcić w drogę z zakazem wjazdu do lasu
Czytaj dalejKukułcze jajo
Pewnej wiosny do azylu dla ptaków w naszym zoo trafiła dorosła samica kukułki z lekkim urazem nadgarstka
6 pomysłów na wykorzystanie słoików
6 pomysłów na wykorzystanie słoików po przetworach Wprawdzie sezon na przetwory rozpoczęty, ale kiedy zaczniemy je zjadać, zostaną nam puste słoiki
Czytaj dalejCzarcie wrzosowiska
Na Pojezierzu Drawskim niedaleko Bornego-Sulinowa jest jedno z największych wrzosowisk w Europie
Czytaj dalejCo jest ukryte w kosmetykach?
Producenci chowają je pod skrótami i nazwami, które nic nam nie mówią
Czytaj dalejSmalić cholewki
Ach, gdzież te piękne czasy, kiedy zamiast ordynarnego podrywu mieliśmy zaloty z prawdziwego zdarzenia? Kawalera, który chciał zdobyć upatrzoną pannę, czekał spory wysiłek
Czytaj dalej