Jak zrobić ser panir?
Weranda Country nr 8/2015

Jak zrobić ser panir?

PANIR wygląda trochę jak nasz twaróg, ale w smaku podobny jest do włoskiej ricotty – kremowy i delikatny

Czytaj dalej
Dom pasujący do krajobrazu
Weranda Country nr 8/2015

Dom pasujący do krajobrazu

Nie stawiaj góralskiej chaty nad morzem

Czytaj dalej
reklama
Dom pachnący chlebem
Weranda Country nr 8/2015

Dom pachnący chlebem

Żeby trafić do Zosi, do Nagórza, trzeba skręcić w drogę z zakazem wjazdu do lasu

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej

Kukułcze jajo

Pewnej wiosny do azylu dla ptaków w naszym zoo trafiła dorosła samica kukułki z lekkim urazem nadgarstka

6 pomysłów na wykorzystanie słoików
Weranda Country nr 8/2015

6 pomysłów na wykorzystanie słoików

  6 pomysłów na wykorzystanie słoików po przetworach Wprawdzie sezon na przetwory rozpoczęty, ale kiedy zaczniemy je zjadać, zostaną nam puste słoiki

Czytaj dalej
Czarcie wrzosowiska
Weranda Country nr 8/2015

Czarcie wrzosowiska

Na Pojezierzu Drawskim niedaleko Bornego-Sulinowa jest jedno z największych wrzosowisk w Europie

Czytaj dalej
Reklama - Kontynuuj czytanie poniżej
Co jest ukryte w kosmetykach?
Weranda Country nr 8/2015

Co jest ukryte w kosmetykach?

Producenci chowają je pod skrótami i nazwami, które nic nam nie mówią

Czytaj dalej
Smalić cholewki
Weranda Country nr 8/2015

Smalić cholewki

Ach, gdzież te piękne czasy, kiedy zamiast ordynarnego podrywu mieliśmy zaloty z prawdziwego zdarzenia? Kawalera, który chciał zdobyć upatrzoną pannę, czekał spory wysiłek

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery