reklama
Jak zrobić domowe mascarpone?
Weranda Country nr 8/2015

Jak zrobić domowe mascarpone?

Kto nie zna smaku tiramisu, słynnego włoskiego deseru z biszkoptami nasączonymi kawą i kremem z mascarpone! Jednak ten ser robiony z tłustej śmietany smakuje nie tylko na słodko

Czytaj dalej
Jak zrobić labneh?
Weranda Country nr 8/2015

Jak zrobić labneh?

Lubicie gęsty jogurt, nazywany u nas greckim? To nic innego jak nie do końca odsączony labneh

Czytaj dalej
Jak zrobić ser panir?
Weranda Country nr 8/2015

Jak zrobić ser panir?

PANIR wygląda trochę jak nasz twaróg, ale w smaku podobny jest do włoskiej ricotty – kremowy i delikatny

Czytaj dalej
reklama
Dom pachnący chlebem
Weranda Country nr 8/2015

Dom pachnący chlebem

Żeby trafić do Zosi, do Nagórza, trzeba skręcić w drogę z zakazem wjazdu do lasu

Czytaj dalej
Kukułcze jajo
Weranda Country nr 8/2015

Kukułcze jajo

Pewnej wiosny do azylu dla ptaków w naszym zoo trafiła dorosła samica kukułki z lekkim urazem nadgarstka

Czytaj dalej
6 pomysłów na wykorzystanie słoików
Weranda Country nr 8/2015

6 pomysłów na wykorzystanie słoików

  6 pomysłów na wykorzystanie słoików po przetworach Wprawdzie sezon na przetwory rozpoczęty, ale kiedy zaczniemy je zjadać, zostaną nam puste słoiki

Czytaj dalej
Czarcie wrzosowiska
Weranda Country nr 8/2015

Czarcie wrzosowiska

Na Pojezierzu Drawskim niedaleko Bornego-Sulinowa jest jedno z największych wrzosowisk w Europie

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery