weranda.pl werandaweekend.pl
reklama
Wszystko o sałacie w kuchni
Weranda Country nr 5/2015

Wszystko o sałacie w kuchni

Dobremu ogrodnikowi zapas sałaty nie kończy się o żadnej porze roku! Od kiedy pamiętam, każdego roku pierwsze sałaty na straganie wywoływały dyskusje

Czytaj dalej
Jak oduczyć psa złych nawyków
Weranda Country nr 5/2015

Jak oduczyć psa złych nawyków

Psie zachowania zawsze wynikają z jakichś motywacji, ale część złych nawyków pogłębiamy naszymi błędami wychowawczymi

Czytaj dalej
Nowe zwierzę w domowym stadzie
Weranda Country nr 5/2015

Nowe zwierzę w domowym stadzie

Myślisz o przygarnięciu kolejnego psa lub kota, ale nie wiesz, co na to twoje stadko? Jeśli zrobisz to z głową, wszyscy będą szczęśliwi - radzi Dorota Sumińska doktor weterynarii, pisze książki, prowadzi audycje telewizyjne i radiowe o zwierzętach

Czytaj dalej
reklama
Kolorowy quiche porowo-marchewkowy
Weranda Country nr 5/2015

Kolorowy quiche porowo-marchewkowy

Kolorowy i bardzo zdrowy: quiche porowo-marchewkowy! Weź: • 5 młodych porów •10 małych młodych marchewek • 2 jajka • szklankę kwaśnej śmietany 18% • gałkę muszkatołową • świeżo zmielony pieprz • pęczek rzeżuchy • sól Składniki na ciasto do quiche: • pół kostki masła • jajko • szklankę mąki • sól • 2 łyżki wody Przygotowanie quiche porowo-marchewkowego: Masło posiekaj nożem, dodaj pozostałe składniki na ciasto i szybko zagnieć

Czytaj dalej
Kotleciki jagnięce z ziołową gremolatą
Weranda Country nr 5/2015

Kotleciki jagnięce z ziołową gremolatą

Przepis na wykwintne kotleciki jagnięce z ziołową gremolatą Weź: • dużą kalarepę • 8 kotletów jagnięcych • 2 łyżeczki soku z cytryny • łyżkę masła • półtorej łyżki mąki • pół szklanki śmietany kremówki • olej • sól • pieprz Składniki na gremolatę: • pęczek natki pietruszki • gałązkę mięty • szalotkę • ząbek czosnku • cytrynę Przygotowanie kotlecików jagnięcych z gremolatą: Odetnij liście kalarepy, mniejsze zostaw do dekoracji

Czytaj dalej
Marynowany pstrąg z dipem
Weranda Country nr 5/2015

Marynowany pstrąg z dipem

Wyjątkowy przepis na marynowanego pstrąga z dipem Składniki: • 4 filety z pstrąga łososiowego • 3½ łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu • łyżeczkę pieprzu syczuańskiego • 2½ łyżki soli Składniki na dip do pstrąga: • główkę sałaty masłowej • dojrzałe awokado • mały pęczek koperku • ząbek czosnku • 3 łyżki ricotty • sok z cytryny • sól • pieprz Przygotowanie: Pieprz utłucz w moździerzu z solą

Czytaj dalej
Mistrzowskie grillowanie z Adamem Chrząstowskim
Weranda Country nr 5/2015

Mistrzowskie grillowanie z Adamem Chrząstowskim

Sezon na grilla rozpoczęty! Adam Chrząstowski, który smaży najlepsze steki w Polsce, radzi, co wrzucić na ruszt, które mięso marynować, a któremu wystarczy tylko dym

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery