
Warzywa na ruszt! Przepisy na lekkie i zdrowe dania z grillowanymi warzywami idealne na majówkę
Grillowanie to nasze ulubione zajęcie ogrodowe – od pierwszych cieplejszych dni kwietnia, aż do późnej jesieni. Zamiast tradycyjnych kiełbas, boczków i innych tłustych mięs, spróbujcie nowych smaków. Bo grillować można dosłownie wszystko – a zwłaszcza warzywa, grzyby i... owoce! Podpowiadamy przepisy na pyszne i lżejsze dania z grilla.
Czytaj dalej
Dogonić wiatr
Jak zaprzyjaźnić się z niesfornym wiatrem? Odpowiedź jest prosta jak
Czytaj dalej
Śniadanie z narcyzami
Wielkanocny stół trzeba koniecznie przystroić wiosennym bukietem
Czytaj dalej
Szparagi najlepsze są w maju
Pierwsze młode pędy szparagów przebijają ziemię na początku kwietnia, a potem dogadzają smakoszom do końca maja

Kochajmy stare jabłonie
Rozłożyste jabłonie ocieniały kiedyś dworki, a kosze owoców napełniały zapachem domy od piwnicy po dach
Czytaj dalej
Jak zatrzymać zapachy
Wiosna i lato to czas najpiękniejszych zapachów
Czytaj dalej
Zaczerpnij czystej energii
Wyobraźcie sobie dom, który sam wytwarza energię, ma wodę z własnej studni i ekologiczną oczyszczalnię
Czytaj dalej
Dom z drewna
Taki dom jest jak żywy organizm – oddycha, pachnie żywicą, przemawia, odpłaca ciepłem za serce i troskę
Czytaj dalej