weranda.pl werandaweekend.pl
reklama

Szaszłyki z owocami morza

Trudność Trudność: Średnie Czas przygotowania Czas przygotowania: 30 minut Składnik Składnik: Warzywa , Ryby Dieta Dieta: Ogólna Danie Danie: Przekąski , Z grilla

Szaszłyki z grilla.

Weź:
•16 krewetek
•200 g filetu z dorsza
•8 kalmarów baby
•4 papryczki chili
•2 limonki
•oliwę
•natkę pietruszki
•sól
•świeżo zmielony pieprz
•oliwę

Krewetki obierz i oczyść z czarnych jelitek, dorsza pokrój w grubą kostkę, papryczki przekrój na pół. Na patyczki nabijaj na przemian krewetki, połówki papryczek, kalmary i dorsza. Skrop szaszłyki oliwą i sokiem z limonki, dopraw solą i grilluj 3-4 minuty, obracając kilka razy w trakcie pieczenia. Dopraw pieprzem i podawaj z cząstkami limonki.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcia: Stockfood/free, East news

reklama