weranda.pl werandaweekend.pl
reklama

Szaszłyk z rybą, cukinią i miętą

Trudność Trudność: Łatwe Czas przygotowania Czas przygotowania: 30 minut Składnik Składnik: Warzywa , Mięso Dieta Dieta: Ogólna Danie Danie: Danie główne , Przekąski , Z grilla

Szaszłyk z grilla - smaczny i zdrowy.

Weź: •¾ kilograma filetów
z białej ryby, np. dorsza
lub miecznika
•6-8 małych cukinii
•6 łyżek oliwy
•sól •limonkę
•świeżo zmielony pieprz
•kilka listków mięty
 

Cukinie przekrój wzdłuż i grilluj przez kilka minut z obu stron. Rybę pokrój w grube, podłużne kawałki. Oliwę wymieszaj z 2 łyżkami soku limonkowego, drobno posiekanymi listkami mięty i skórką startą z limonki. Rybę dopraw solą i pieprzem, nabij na patyczki, posmaruj dressingiem. Piecz na ruszcie około 2 minut z każdej strony. Podawaj na sałatce z grillowanej cukinii.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcia: Stockfood/free, East News

reklama