Sałatka z indyka z cykorią

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Warzywa , Mięso Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Weź:
•½ piersi indyka
•2 cykorie
•3 brzoskwinie
•garść natki pietruszki
•½ szklanki majonezu
•włoszczyznę
•łyżeczkę curry
•sól i pieprz do smaku

Indyka i oczyszczoną włoszczyznę włóż do garnka, zalej osoloną wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj pół godziny. Ostudź mięso, pokrój w kostkę. Brzoskwinie wypestkuj, pokrój w plasterki. Cykorię podziel na listki. Majonez połącz z curry i odrobiną pieprzu. Natkę posiekaj. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i podawaj z pieczywem.

Tekst: Stanisław Gieżyński
Fotografie: Stockfood, shutterstock.com, Magiczna Kuchnia©