Pieczeń drobiowa bez tłuszczu

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 80 minut Składnik: Mięso Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Jest to pieczeń bogata w białko, szczególnie polecana dla osób chcących zamienić oponki zimowe na letnie ;) Doskonała jako danie główne do warzyw na gorąco albo jako wędlina na chlebek razowy lub otrębowy.

500 g sera bialego 1 kg miesa mielonego drobiowego 3 marchewki poł dużego selera 1 duza cebula 4 jajka 2 lyzki otrąb owsianych

Ser, jajka i mieso troche zblenderowałam zeby nabralo jednolitej masy, dałam sól ziołową, oregano. Na tarce z grubymi oczkami starłam warzywa i dałam 2 łyzki otrąb. To do brytwanki wylozonej papierem do pieczenia i na 80 min na 180 stopni. To był troche eksperyment ale naprawde wyszło smaczne, nie czuc sera a wiem ze pieczen jest wzbogacona o dodatkowe białko ;) spoko wyszła :) Opcjonalnie można dać jeszcze ugotowane jajka w srodek, przed pieczeniem i do masy dużą łyżkę musztardy ;)