Papryki z wołowiną
WEŹ:
• 4 duże papryki
• pół kilograma mielonej wołowiny
• ¼ szklanki czarnej fasoli
• łyżkę przecieru pomidorowego
• szczyptę cynamonu
• sól
• pieprz cayenne
• oliwę
• kilka listków kolendry
Fasolę namocz przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia odcedź ją, zalej świeżą wodą i gotuj 45-60 minut, aż będzie lekko twardawa. Na oliwie podsmaż krótko mięso z przecierem. Dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Papryki przetnij w poprzek i wydrąż gniazda nasienne. Nafaszeruj je mięsem z fasolą. Przełóż do foremki, piecz około 45 minut w 190ºC. Przed podaniem posyp posiekaną kolendrą.
Przepis: Matylda Rosłaniec
Zdjęcia: Stockfood/Free