Kurczak z miodem i musztardą zatopiony w płatkach kukurydzianych
![70666900_1358292302.jpg](https://www.werandacountry.pl/cache/1000-625/bfe41a533e4ae75fe529cc4ccb6c5a63/70666900_1358292302.jpg)
kurczak z miodem i musztardą zatopiony w płatkach kukurydzianych
Składniki: 3-4 piersi z kurczaka 300g gęstego jogurtu, typu bałkańskiego 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu szczypta soli 2 1/2 szklanki płatków kukurydzianych oliwa
Kurczaka potnijcie w grubsze paski. W misce wymieszajcie ze sobą jogurt, musztardę, miód i sól. Obtoczcie każdy kawałek kurczaka w sosie i włóżcie do woreczka foliowego i wstawcie do lodówki na min. 20 min. W drugim worku pokruszcie płatki kukurydziane. Rozgrzejcie piekarnik do 180'C. Każdy kawałek kurczaka w sosie wrzućcie do worka z płatkami, potrząśnijcie, żeby dobrze się nimi pokrył. Tak przygotowane mięso ułóżcie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skropcie oliwą. Wstawcie do piekarnika na 20-25 min. Smacznego!