Kurczak w cieście naleśnikowym

Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Zboża , Mięso Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Piersi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostawiamy w wodzie aż do chwili panierowania, dzięki czemu będą bardziej soczyste. Przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe i dodajemy do niego cayenne i paprykę. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w cieście a następnie obtaczamy w panierce przygotowanej z bułki i płatków. Lepiej posługiwać się szczypcami, bo panierka będzie obklejać palce. Smażymy w głębokim oleju do chwili zarumienienia. W środku miękkie i delikatne mięsko, na zewnątrz pikantna i chrupiąca panierka :)

Składniki: 2 duże piersi z kurczaka bardzo gęste ciasto naleśnikowe (mąka, mleko, jajko, sól) ½ łyżeczki pieprzu cayenne ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 szklanka bułki tartej 2 szklanki rozdrobnionych płatków kukurydzianych olej do głębokiego smażenia