Kaczka z grzybami
Trudność:
Średnie
Czas przygotowania:
60 minut
Składnik:
Grzyby
, Mięso
Dieta:
Ogólna
Danie:
Danie główne

Przepis na kaczkę z grzybami: rydzami lub borowikami.
Przepis na kaczkę z grzybami: rydzami lub borowikami.
Przygotuj:
• 2 pojedyncze piersi kaczki
• 2-3 garści kurek, borowików lub rydzów
• 2 ząbki czosnku •łyżkę masła
• 2 gałązki rozmarynu
• sól •pieprz
Mięso oprósz solą i połóż na zimnej patelni skórą do dołu. Smaż na tłuszczu, który się wytopi, na średnim ogniu z każdej strony 8-9 minut. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni roztop masło, wrzuć grzyby, rozgniecione nożem ząbki czosnku i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem. Smaż kilka minut, aż grzyby zmiękną. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Tekst: Matylda Rosłaniec
Zdjęcia: Frédéric Vasseur/CÔté Maison/East News