Kaczka z grzybami

Trudność: Średnie Czas przygotowania: 60 minut Składnik: Grzyby , Mięso Dieta: Ogólna Danie: Danie główne

Przepis na kaczkę z grzybami: rydzami lub borowikami.

Przepis na kaczkę z grzybami: rydzami lub borowikami.

Przygotuj:

• 2 pojedyncze piersi kaczki
• 2-3 garści kurek, borowików lub rydzów
• 2 ząbki czosnku •łyżkę masła
• 2 gałązki rozmarynu
• sól •pieprz

Mięso oprósz solą i połóż na zimnej patelni skórą do dołu. Smaż na tłuszczu, który się wytopi, na średnim ogniu z każdej strony 8-9 minut. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni roztop masło, wrzuć grzyby, rozgniecione nożem ząbki czosnku i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem. Smaż kilka minut, aż grzyby zmiękną. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Tekst: Matylda Rosłaniec

Zdjęcia: Frédéric Vasseur/CÔté Maison/East News