Grillowany kurczak cytrynowo-miodowy

Wykonanie: Przygotowujemy marynatę do kurczaka łącząc poszczególne składniki. Piersi z kurczaka obieramy z błonek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Zanurzamy je w marynacie i odstawiamy na 1 godzinę. Aby smak był bardziej wyrazisty proponuję zamarynować mięso dzień wcześniej i na noc pozostawić w lodówce. Przygotowujemy sos do sałatki wlewając płynne składniki do małego słoiczka, wsypujemy przyprawy, zakręcamy i potrząsamy nim. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grill elektryczny. Filet z kurczaka grillujemy z obydwu stron na złocisty kolor.
Składniki: 2-3 piersi kurczaka Marynata: sok wyciśnięty z połowy cytryny łyżka miodu 3 ząbki zmiażdżonego czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki oliwa z oliwek