reklama

Jagody w bezowej roladce

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 0

Lśniące jagody schowane w chrupiącej bezowej skorupce. Niech lato trwa!!

• 6 białek
• 1¼ szklanki cukru
• łyżka octu winnego
• opakowanie 
serka mascarpone
• 4 łyżki cukru pudru
• 1½ szklanki jagód

Białka ubij na sztywno, wsyp cukier, ubijaj, aż się rozpuści, a piana będzie sztywna. Dodaj ocet. Pianę rozsmaruj na papierze do pieczenia. Piecz w 160ºC przez 10 minut i kolejne 10 w 140ºC. Serek utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj połowę jagód rozgniecioną widelcem i połowę w całości. Rozsmaruj na bezie krem i delikatnie zwiń w roladę. Schłódź przed podaniem.  

Małgorzata Łaniak
moderntasteblog.com

reklama