Cytrynowe ciasteczka

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 25 minut Składnik: Owoce , Zboża Dieta: Ogólna Danie: Deser

Odrobina skodkiego do kawy.

150 g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 100 g maki kukurydzianej 100 g masla 100 g cukru 2 zoltka skorka otarta z cytryn 2 sztuk 150 g cukru pudru 1-2 lyzki soku cytrynowego 50 g posiekanych orzechow pistacjowych

Do miski przesiac make z proszkiem do pieczenia i wymieszac z maka kukurydziana .Roztopic maslo ,dodac do maki razem z zoltkami ,cukrem,skorka z cytryn.=zagniesc ciasto .Owinac w folie i wlozyc do lodowki na 45 min. Piekarnik nagrzac do 200C Na opruszonej stolnicy rozwalkowac ciasto na grubosc 2mm.Wycinac ciastka (wg uznania ksztalt) .Ulozyc na blasz i piec 15 min na srodkowym poziomie piekarnika.na zloty kolor. Po upieczeniu pozostawic kilka minut na blasze . Z cukru pudru i soku cytrynowego utrzec lukier i polukrowac ciastka .wilgotny lukier posypac orzeszkami pistacjowymi.