Domowa granola

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 20 minut Składnik: Owoce , Zboża Dieta: Ogólna , Fit Danie: Śniadanie

Chrupiąca, sycąca i zdrowa granola. Idealna z jogurtem naturalnym i owocami na smaczny początek dnia.

2 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki oleju pól szklanki wiórków kokosowych pół szklanki płatków migdałów pół szklanki rodzynek pół szklanki orzechów włoskich

Orzech włoskie drobno siekamy. Wszystkie sypkie składniki łączymy. Miód podgrzewamy przez kilka sekund w mikrofalówce aby był płynny, mieszamy z olejem. Dodajemy do suchych składników i dokładnie mieszamy. Całość wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut mieszając co 5 minut aby się nie przypaliły (szczególnie z boków). Pozostawiamy do wystygnięcia i przekładamy do szczelnego pojemnika.