 
             Aby stworzyć romantyczny nastrój letniego przyjęcia, udekorujmy kwiatami nie tylko stół, ale też potrawy i napoje, którymi chcemy zachwycić gości. 
 
- ulubione kwiaty jadalne
- woda
Oto szklanki z kostkami lodu, w których zatopione są prawdziwe kwiaty. Po roztopieniu się lodu napoje delikatnie pachną „uwolnioną roślinką”. Pamiętajmy jednak, że nie wszystkie są jadalne. Bez obaw możemy zamrażać i zjadać aromatyczne fiołki, lawendę, nagietki, jaśmin czy lipę. Równie pięknie co smakowicie w szklanej bryłce będą wyglądać kwiaty akacji, dzikiego bzu czy lilaka. Aby uzyskać efekt idealnej przejrzystości lodu, zalewajmy świeżo zebrane rośliny chłodną przegotowaną wodą.
Tekst: Patrycja Sapielkin-Strupiechowska, Joanna Zatorska
 Fotografie: Biosphoto/ East News, Naturepl/ Be&W, Stockfood/ Free, shutterstock.com
 
 
                     
                                             
                                     
                                     
                                    