#zostańwdomu czytaj e-wydanie - tylko 8,99 zł
reklama

Jesienno-świąteczny kompot z owocami

Trudność Trudność: Bardzo łatwe Czas przygotowania Czas przygotowania: 30 minut Składnik Składnik: Owoce Dieta Dieta: Ogólna , Wegetariańska Danie Danie: Przetwory

Mój rodzinny jesienno-świąteczny kompot z owocami, który może być także w wersji "z prądem". Zazwyczaj robimy go na wigilię jako deser, ale nadaje się też na jesienne przyjęcia imieninowe lub wieczór andrzejkowy.

- kilogram mandarynek - 4 banany - 2 słoiki kompotu z czereśni lub wiśni - 1 słoik kompotu z gruszek lub jabłek - 3 goździki - lyżeczka cynamonu - łyżeczka wanilii (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi słodsze) Można dodać: - 1 słoik kompotu ze śliwek

Mandarynki obrać, podzielić na kawałki. Banany obrać i pokroić w plasterki. W wazę lub misę wlać kompoty z owocami, dodać madarynki i banany. Wymieszać. Doprawić goździkami, wanilią i cynamonem. Moża dodać alkoholu, jeśli ktoś lubi. Smacznego!

reklama

Zobacz również