Bułeczki z parmezanem
Trudność:
Łatwe
Czas przygotowania:
40 minut
Składnik:
Warzywa
, Zboża
, Nabiał
Dieta:
Wegetariańska
Danie:
Śniadanie
, Przekąski

Składniki:
• 4 łyżki drobno startego parmezanu
• 300 g mąki pszennej
• 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
• łyżeczkę soli
• szklankę purée z dyni
• ½ szklanki maślanki
• 4 łyżki skondensowanego mleka (niesłodzonego)
• garstkę pestek z dyni
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wymieszaj mąkę z parmezanem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj do dyniowego purée z maślanką. Na koniec dorzuć pestki dyni. Ukręć z ciasta kulki, ułóż w formie do pieczenia i posmaruj skondensowanym mlekiem. Piecz 15-20 minut, aż się zarumienią.