Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Ogród jak choinka

Ogród jak choinka Zdjęcie 6/7
 
 


Łyse gałęzie ozdobisz resztkami iglaków, którymi okryłaś przed mrozem korzenie wrażliwych roślin. Zwiąż je w pęczki sznurkiem, przypnij małe twarde jabłko albo gałązkę z owocami rokitnika lub trzmieliny – ty masz ozdóbkę, a ptaki zimowy smakołyk. Szyszki do dekoracji możesz zbierać cały rok. Świerkowe, jodłowe i limbowe przywieziesz z gór, wejmutkowe znad morza, piniowe z Grecji czy Toskanii. Ślicznie wyglądają suszone owoce. Wystarczy pokrojone w plastry pomarańcze i jabłka potrzymać w piekarniku, a potem zawiesić na tasiemkach.


Fotografie: Stockfood/Free, Mak Media Agency, Gap Photos/ Flora Press

reklama
Weranda Country nr 1/2011

Zobacz również: