Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Babeczki z jagodami

Fioletowe słodkości - babeczki z serkiem mascarpone i jagodami

Babeczki z jagodami

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weź: 
•4 gotowe spody do babeczek z kruchego ciasta
•ok. 4-centymetrowy kawałek chałwy
•skórkę i sok z jednej cytryny
• 1 1⁄2 szklanki jagód
•opakowanie serka mascarpone
•3 łyżki cukru pudru
•kilka listków mięty

Jak przyrządzić

Szklankę jagód podgrzej z łyżką cukru i poczekaj, aż puszczą sok. Serek mascarpone ubij z resztą cukru, aż stanie się puszysty. Zmiksuj z chałwą, sokiem i skórką z cytryny. Wypełniaj gotowe spody do babeczek kremem serowo-chałwowym i polewaj jagodami z sokiem. Udekoruj resztą świeżych jagód i listkami mięty. 

Przepis: Joanna Zaguła
Zdjęcia: StockFood/Free, Shutterstock

 


 

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również