Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Sernik na zimno z jagodami

Delikatny sernik na zimno z jagodami na spodzie z ciasteczek owsianych.

Sernik na zimno z jagodami

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weż na spód: 
•opakowanie ciasteczek owsianych
•garść migdałów
•garść orzechów laskowych
•łyżkę oleju kokosowego
•łyżkę miodu

Na masę serową:
•4 opakowania serka homogenizowanego kanapkowego (bez dodatków)
•4 łyżki cukru pudru
•tabliczkę białej czekolady
•2 szklanki śmietanki kremówki
•szklankę jagoód
•3 łyżeczki agaru 

Jak przyrządzić

Zmiksuj razem wszystkie składniki spodu ciasta, tak by w masie były spore grudki. Spód tortownicy wysmaruj odrobiną oleju kokosowego i wyłóż masą z orzechów i ciasteczek. Podgrzej połowę śmietanki, a gdy zacznie wrzeć, dodaj do niej posiekaną czekoladę. Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Jagody wrzuć do garnka, podgrzej, a gdy puszczą sok i zaczną lekko bulgotać, dodaj agar i zmiksuj na gładko. Serek homogenizowany ubij mikserem; dodawaj resztę śmietanki oraz cukier, ubijając na puszystą masę. Wymieszaj z jagodami i czekoladą (gdy wszystko wystygnie), wyłóż na spód i wstaw do lodówki na trzy godziny. Podawaj po wyjęciu z tortownicy. 

Przepis: Joanna Zaguła
Zdjęcia: StockFood/Free, Shutterstock

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również