Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Pyszna lemoniada z rabarbaru

Pyszna, domowa lemoniada z rabarbaru idealna na majowy piknik!

Pyszna lemoniada z rabarbaru

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weź:
•4-5 młodych łodyg rabarbaru
•pół szklanki brązowego cukru
•2 pomarańcze
•garść świeżych listków mięty
•łyżkę miodu

Jak przyrządzić

Rozgrzej piekarnik do 180ºC. Otrzyj skórkę z obu pomarańczy. Rabarbar obierz z łykowatej skórki, odkrój zdrewniałą końcówkę i pokrój łodygi na niewielkie kawałki. Włóż je do naczynia do zapiekania, posyp cukrem i zalej sokiem wyciśniętym z dwóch pomarańczy. Dodaj skórkę z pomarańczy i wstaw do piekarnika. Przykryj folią i piecz przez godzinę. Wyjmij naczynie z pieca i ostudź. Następnie odcedź sok, dodaj do niego miód i posiekaną miętę. Możesz go rozcieńczyć wodą, musującym winem i wrzucić kostki lodu. Podawaj na majowym pikniku. 
 
Przepis: Joanna Zaguła   
Zdjęcie: Shutterstock
  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również