Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Babeczki z białą czekoladą

Piękne ciasteczka sprawdzą się również jako smaczny prezent na Dzień Babci, Dzień Kobiet czy walentynki!

Babeczki z białą czekoladą

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weź:
•¾ szklanki mąki
•łyżeczkę proszku do pieczenia
•pół kostki masła
•jajko
•pół szklanki cukru
•2 łyżki maślanki
•pół tabliczki białej czekolady
•pół szklanki suszonej żurawiny 
 
Do dekoracji: 
•pół opakowania serka mascarpone
•pół kostki białej czekolady 
•łyżkę wody różanej
 

Jak przyrządzić

Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem połącz z jajkiem, masłem i maślanką. Zmiksuj niezbyt dokładnie. Dodaj posiekaną czekoladę i żurawinę. Wymieszaj i nałóż ciasto do foremek na babeczki. Piecz pół godziny w 180°C.

Posiekaj pół kostki czekolady, dodaj do niej wodę różaną i rozpuść w kąpieli wodnej. Gdy lekko ostygnie, wymieszaj z mascarpone. Udekoruj babeczki kremem różanym. Możesz dekoracyjnie wycisnąć go za pomocą szprycy albo po prostu nałożyć szpatułką.

Tekst: Joanna Zaguła   
Zdjęcie: Stockfood/free
  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również