Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Szampańska galaretka

Szampańska galaretka z owocami to idealny pomysł na wykwintny deser na szczególne okazje.

Szampańska galaretka

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weź:

•1½ szklanki szampana lub innego wina musującego
•pół szklanki nektaru z ananasa albo soku z winogron
•sok z połowy limonki
•3 łyżeczki żelatyny
•3 łyżki wody 

Dodatkowo:

•winogrona bezpestkowe
•granat
•płatki róż

Jak przyrządzić

Żelatynę zalej wodą, odstaw na 10 minut. Potem podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści, ale nie gotuj. Przestudź, wymieszaj z szampanem, nektarem i sokiem. Rozlej do kieliszków z pestkami granatu, a gdy piana opadnie, wstaw do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, ozdób ją pestkami granatu, płatkami i winogronami.
 
Przepis: Daria Dzida
mysweetworld.pl
 
Mieszka w sielskiej okolicy na Podbeskidziu. Od dziecka eksperymentuje w kuchni, uwielbia domowe drożdżówki i wszelkie desery z owocami.
 
  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również