Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Szaszłyki z pomarańczą

Zobacz przepis na pyszne szaszłyki z pomarańczą.

Szaszłyki z pomarańczą

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

•4 podudzia kurczaka podzielone na pół,
•3 ząbki czosnku,
•pół cebuli,
•oliwa,
•półtorej łyżeczki ekologicznego chili,
•słodka papryka,
•sól,
•pół szklanki octu,
•pomarańcza,
•cytryna,
•4 krewetki,
•4 plastry boczku.

Jak przyrządzić

Posiekaj czosnek i cebulę. Podsmaż na oliwie, dodaj przyprawy. Zdejmij z ognia, dodaj ocet i zmiksuj na gładko. W tej mieszance marynuj kurczaka przez noc.

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kawałki kurczaka, ćwiartki cytrusów i po jednej krewetce owiniętej w boczek.

Piecz prawie 15 minut w 200 stopniach Celsjusza.

Przepis: Johané Neilson
Stylizacja: Misi Overturf
Zdjęcie: François Oberholster/Gallo Images

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 25 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również