Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Włoska potrawka z kurczaka

Cebulę i czosnek posiekaj, seler i marchew pokrój w grube plastry. Dynię potnij w bardzo cienkie paseczki przypominające makaron.

W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, seler i marchewkę. Smaż, aż nieco zmiękną. Dodaj czosnek, a po chwili bulion, pomidory, dynię i oregano.

Gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa całkiem zmiękną. Wrzuć pokrojone mięso, dopraw solą i pieprzem.

Podaj posypane natką i bazylią.

Zdjęcie: Stockfood/Free
Przepis: Matylda Rosłaniec

Włoska potrawka z kurczaka

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

•2 puszki pomidorów,
•mały kawałek dyni,
•2 ząbki czosnku,
•cebula,
•marchewka,
•2 łodygi selera naciowego,
•mała garść listków bazylii,
•szklanka bulionu drobiowego,
•pół łyżeczki suszonego oregano,
•160 g ugotowanego lub upieczonego mięsa kurczaka,
•posiekana natka pietruszki,
•oliwa,
•sól,
•pieprz.

Jak przyrządzić

Włoska potrawka z kurczaka doskonale sprawdzi się jako ciepłe danie na imprezę.

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również