Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Spring rollsy z sałaty

Nareszcie! Świeżutkie, młode warzywa i ziółka. W koktajlu, zupie i kolorowych zawijańcach.

Spring rollsy z sałaty

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

•liście do zawijania (sałaty, młodej kapusty, kalarepy, szczawiu, szpinaku lub botwinki),
•kalarepa,
•marchewka,
•pieczone buraczki,
•czerwona kapusta,
•papryka,
•rzodkiewka,
•korniszony,
•awokado,
•ugotowana kasza jaglana,
•ser typu feta,
•pokruszone pistacje,
•rzeżucha,
•kiełki.

Jak przyrządzić

Pokrój warzywa w słupki. Z dużych liści wytnij żyłki, małe ułóż po 2-3 razem. Nałóż na nie po łyżeczce kaszy, kawałku sera, odrobinie pistacji i warzyw, dodaj sporo rzeżuchy i kiełków.

Zwiń ciasno w rulonik (można spiąć wykałaczką). Bardzo ostrym nożem przekrój je na pół, by było widać kolorowy środek, i ułóż ciasno na talerzu. Podawaj z humusem.

Przepisy i zdjęcia: Kinga Błaszczyk-Wójcicka (współpraca Anna Simon)

 

  • Trudność: Średnie
  • Czas przygotowania: 15 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również