Placuszki marchewkowe z fetą

Trudność: Łatwe Czas przygotowania: 30 minut Składnik: Warzywa , Zboża , Nabiał Dieta: Ogólna Danie: Danie główne , Przekąski

Pyszne placki z marchewki, które możesz przygotować przez okrągły rok.

Składniki:

•1/4 kilograma marchwi

•2 jajka

•8 łyżek maki

•1/2 łyżeczki kurkumy

•1/2 łyżeczki mielonego chili

•2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

•1/2 łyżeczki mielonej kolendry

•cebula

•100 gram fety

•sól

•pieprz

•olej

Sposób przygotowania:

Jajka roztrzep, wymieszaj z 4 łyżkami wody i mąką. Cebulę posiekaj drobno, marchewki zetrzyj na tarce i wmieszaj do masy razem z przyprawami i pokruszoną fetą. Uformuj małe placuszki, smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Przepis: Matylda Rosłaniec

Zobacz również