Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Wielkanocny mazurek

Mazurek wielkanocny
 
 

Oto przepis naszej wiernej czytelniczki na mazurek wielkanocny, do którego przyozdobienia wykorzystała szablon z marcowego wydania Weranda Country. 

SKŁADNIKI:

3 białka

150 g orzechów włoskich, wyłuskanych

150 g oleju kokosowego ( zamiast oleju możemy również użyć margaryny do pieczenia )

60 g cukru pudru

70 g mąki pszennej

Sposób Przygotowania:

1) Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC

2) Orzechy rozdrobnić ( najlepiej blenderem ), przełożyć do osobnego naczynia

3) Białka z jajek ubić na sztywną pianę

4) W osobnym naczyniu utrzeć mikserem olej kokosowy z cukrem

5) Do utartej masy, dodać przygotowaną wcześniej pianę z białek, mąkę i orzechy - całość wymieszać na małych obrotach

6) Całość przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia - ja użyłam tortownicy

7) Piec 30 min

8) Całość posypać cukrem pudrem, następnie przyłożyć wybrany szablon i oprószyć kakao

 

Przepis pochodzi z  bloga: www.fitness-cook-madame.pl / www.facebook.com/fitnesscookmadame

 

reklama