Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Tatar z łososia

Dodaj do niego odrobinę koperku i botwinki, a będzie wyśmienity.
Lekko pikantny tatar z łososia zaostrzy apetyt gości na kolejne dania. Dodaj do niego odrobinę koperku i botwinki, a będzie wyśmienity. Zdjęcia: Stockfood/free

Przepis na wyjątkowy tatar z łososia, z odrobiną chili.

Weź:
•350 g filetów z łososia, bez skóry
•3 gałązki koperku
•szalotkę
•4 łyżki oleju z pestek winogron
•sok z połowy cytryny
•sól
•pieprz
•płatki chili
•2 garści młodych liści botwiny

Przepis na tatar z łososia:
Rybę pokrój w bardzo drobną kostkę, wymieszaj z posiekanym koperkiem i szalotką, 2 łyżkami oleju, sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, podziel na cztery porcje, każdą polej olejem, posyp szczyptą płatków chili i koperku. Podawaj z botwinką.

Tekst: Matylda Rosłaniec  
Zdjęcia: Stockfood/free

reklama
Weranda Country nr 7/2015