Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Domowy makaron razowy

Sprawdź prosty przepis na domowy makaron razowy.

Domowy makaron razowy

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

•¹/³ szklanki mąki pszennej razowej,
•¹/³ szklanki mąki pszennej typ 500,
•jajko,
•szczypta soli.

 

Jak przyrządzić

Mąki wymieszaj, wbij jajko, posól. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto, przykryj ściereczką i pozostaw na kwadrans, aby uwolnił się gluten. Wałkuj jak najcieniej, zwiń w rulonik i pokrój w paseczki. Wrzucaj na osolony wrzątek. Gotuj 5 minut.

Tekst: Karolina Zawadzka  
Zdjęcia: Profimedia, Shutterstock

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również