Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button


Trufle jaglane

Trufle jaglane, przepis Anny Łukasiewicz
 

Trufle jaglane

Składniki

Oceń przepis:

Oddałeś już głos na ten przepis

Weź:
•2 szklanki ugotowanej, ciepłej kaszy jaglanej
•dwie i pół tabliczki czekolady deserowej
•¹/³ szklanki domowej skórki pomarańczowej
•¹/³ szklanki siekanych suszonych śliwek
•¹/³ szklanki suszonej żurawiny
•dwie garści mielonych orzechów włoskich

Jak przyrządzić

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj ciepłą kaszę i zmiksuj na gładką masę. Wrzuć bakalie, dokładnie wymieszaj – łyżką lub ręką. Ostudź, przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki mniej więcej na godzinę. Kiedy masa już stężeje, odrywaj jej po trochu i formuj kuleczki. Każdą truflę obtocz w mielonych orzechach. Przed podaniem trzymaj w lodówce.

  • Trudność: Łatwe
  • Czas przygotowania: 0 min
autor Weranda Country

Weranda Country

Więcej przepisów tego autora

Zobacz również