Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Warsztaty kulinarne z Piotrem Kucharskim

W książce Piotr dzieli się także prostymi poradami, jak uprawiać własne warzywa. Super sprawa! fot. Ania Ulanicka  
 
 

Krem ziemniaczany z białą czekoladą. Jedliście coś takiego? My tak. Na warsztatach gotowania z Piotrem Kucharskim.

To przepis z jego nowej książki „Miejski farmer”, która właśnie się ukazała. Zupa jest przepyszna! Nawet najwięksi maruderzy brali dokładki. Musicie spróbować!

Przepis jest banalny:

Siekamy 2 cebule i 3 ząbki czosnku, podsmażamy na oleju, aż lekko zbrązowieją. Dodajemy kilogram obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Smażymy aż nabiorą aromatu. Dolewamy trochę ponad litr wywaru warzywnego, pół tabliczki białej czekolady i szklankę mleka. Gotujemy, dopóki ziemniaki nie zmiękną i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z plastrami kaszanki zrumienionej na patelni, a w wersji wege – z kaszą gryczaną uprażoną na głębokim oleju (lepsze niż popcorn!). Obłędnie dobre! Podobnie jak inne potrawy, które gotowaliśmy z Piotrem. Wszystkie znajdziecie w książce, którą wydał Pascal. 

Sprawdź również: Post z jaglanką.

reklama

Zobacz również: